NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Bůh nám dává možnost polepšit se, a já se snažím ze všech sil

By Publikováno 2. 11. 2022 Aktuality, Zkušenosti s Bohem

Zpočátku jsem od přípravy na biřmování mnoho nečekal, dnes ale vím, že jsem stále silnější ve víře a také lepší křesťan, vypráví pro rubriku Zkušenosti s Bohem Marek.

Jsem studentem 4. ročníku střední školy a rozhodl jsem se, že učiním velké rozhodnutí a zahájím přípravu na svátost biřmování. Ze začátku jsem byl nervózní a nevěděl, co od toho čekat, ale nyní jsem rád, že jsem se do přípravy pustil. Čím blíže jsem přijetí svátosti, tím jsem silnější ve víře a myslím, že i lepší křesťan. Každá příprava mě naplňuje energií a radostí, že jsem blíže Duchu Svatému. Cítím, že můj život se ubírá lepšími kolejemi.

Také si uvědomuji, že víra je opravdu důležitá, a přiznám se, že to tak vždy nebylo. Ale vím, že Bůh nám dává možnost polepšit se, a já se snažím ze všech sil. „Kdo je Kristovým přítelem, snaží se žít tak, aby se mu líbil“ – a to je i mým cílem, líbit se Ježíši Kristu a být jeho přítelem. Také se řídím duchovním heslem „Vstaň a pojď dopředu!“ Znamená pro mě, že i když je nejhůř, dá se postavit na nohy, a k tomu nám pomáhá Bůh.

Marek