NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Šumperská Charita zve na výstavu Jindřicha Štreita, fotografie vydá i knižně

Naplánovaná událost Aktuality Charita Kalendář hlavní strana
Šumperk – kostel Zvěstování Panny Marie Mapa

Přejete si i vy být doma, přejete si i vy, aby vaši blízcí mohli být doma, v životě, v lásce, i v umírání? Snímky z fungování domácí paliativní péče Charity Šumperk je nyní možné si prohlédnout na výstavě „Jindřich Štreit/Být doma“, která je až do 20. září 2022 k vidění v Zahradním pavilonu v Radniční ulici 2797/27 a pořádá ji zde šumperská Eagle Gallery.

„Vystavené fotografie jsou malou ukázkou z připravované knihy ‚Být doma‘. Byly pořízeny v průběhu let 2020 a 2022 v oblasti působnosti Charity Šumperk, ale podobný obrázek terénní paliativní péče by mohl vzniknout kdekoliv v České republice. Naší motivací a cílem je podpořit rozvoj této služby,“ říká ředitelka šumperské Charity Jana Holubářová a pokračuje: „Přes všechny studie o výhodnosti péče o umírající v domácím prostředí, přes všechna programová prohlášení odpovědných státních a komunálních orgánů a zdravotních pojišťoven, přes všechny průzkumy o přání lidi umírat doma je podpora této služby, kterou provádí téměř výhradně různé neziskové organizace, nedostačující.“

Zmíněná kniha fotografií Jindřicha Štreita bude představena veřejnosti a pokřtěna v pátek 16. září 2022 od 18.00 v klášterním kostele Zvěstování Panny Marie v Šumperku.

Zdroj: www.sumperk.charita.cz