NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Myslel jsem, že jsem umřel a dostal se do pekla

By Publikováno 10. 8. 2022 Aktuality, Zkušenosti s Bohem

Prožil jsem náhlé obrácení a pochopil, že je jeden Bůh a já mám všechno dělat pro něj, říká pro rubriku Zkušenosti s Bohem Ondřej.

Od svých zhruba 16 let jsem začal pociťovat chuť být opravdovým věřícím, ale zároveň i pozemským člověkem, a čím jsem byl starší, tím byl rozkol větší – čím větší křesťanem jsem chtěl být, tím víc jsem bojoval s pozemskou stránkou. Čas od času jsem poslouchal příběhy obrácení, znovuzrození víry, o zjeveních a o tom, jak se nejzarytější hříšníci obrátili. Cítil jsem při poslechu přání a touhu něco takového zažít, opravdu se skutečně obrátit a pocítit tu proměnu.

Nakonec jsem ji skutečně prožil a ten den rád nazývám dnem, kdy jsem se duchovně narodil. Měl jsem hotovo po zkouškách a byl jsem domluvený s dvěma velmi blízkými osobami, že si uděláme pohodový večer. Popíjeli jsme pivo, nějaký tvrdý alkohol a kolem desáté jsme se rozhodli, že půjdeme ven a dáme si marihuanu. Chvíli potom jsem se začal smát, cítil jsem, jak se vznáším a jsem neskutečně vysmátý. Pak ale začaly útoky zlých duchů a hned se mi vybavila slova mojí maminky „Kdyby lidé věděli, čemu se otvírají a kdo nad nimi získává moc, nikdy by takové věci nedělali.“ Vše mi zčervenalo, neměl jsem kontrolu nad svým tělem, útočily na mě ty nejhorší myšlenky a myslel jsem, že jsem umřel a dostal se do pekla.

V ten moment jsem se začal modlit, jako se lidé modlí v úzkostech a bezvýchodných situacích. Pochopil jsem, že tady začal boj o mou duši. Modlil jsem se a zasvěcoval asi tři hodiny, bez ustání jsem opakoval modlitby a najednou, po tomhle boji, mě zaplavilo zlatavé světlo. Cítil jsem neskutečnou lásku, pokoj a radost, přítomnost Pána. Dal jsem se s ním do hovoru, ukázal mi mou cestu a odpověděl na mé dlouholeté otázky.

Ještě měsíc trvalo, než jsem plně přijal to, co se stalo, ale hned v ten moment, kdy jsem úplně vše přijal, měly věci velmi rychlý spád. Začal jsem chodit do společenství, číst duchovní knížky a častěji chodit do kostela. Začal jsem poslouchat duchovní přednášky a daleko více se modlit. Kompletně jsem přehodnotil vnímání světa a pochopil jsem, že ve mně nejsou dvě osoby, dva světy, ale že je jen Pán Bůh všech zástupů, že mám všechno dělat v Bohu.

Ondřej