NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Arcibiskupská restaurace po covidu inovuje nabídku a posiluje tým

By Publikováno 7. 6. 2022 Aktuality, Hospodaření, Volná místa

Po dvou letech rozsáhlých protiepidemických omezení vstupuje arcibiskupská restaurace U Kristýna v srdci Olomouce do letní sezóny s nabídkou novinek v jídelním lístku i kalendáři akcí. Pro svůj provoz zároveň shání nové pracovní síly.

„Covidové období bylo velkou zkouškou odhodlání. Jako spousta jiných restauracích jsme otevřeli alespoň výdejové okénko a ukázalo se, jak důležité je, že vše děláme poctivě – lidé, kteří vědí, že vaříme z poctivých surovin, si k nám do okénka chodili kupovat jídlo a projevovali nám solidaritu,“ vypráví Jakub Dostalík z týmu stojícího za restaurací, kterou od ledna roku 2017 provozuje arcibiskupství ve Wurmově ulici.

Kuchaři a další pracovníci ale pandemickou dobu nestrávili jen čekáním na strávníky. „Několikrát jsme třeba vezli pizzu do nemocnice na přetížená covidová oddělení, abychom tak pomohli sestřičkám a doktorům. A z nejhoršího nás zachránil program ministerstva práce a sociálních věcí Antivirus, díky kterému jsme mohli vyplácet běžné mzdy a ani během pandemie jsme nemuseli propouštět,“ vzpomíná Dostalík.

Novinky v jídelním lístku i kalendáři

Pracovníci restaurace tak podle něj dlouhý čas tu větších a tu menších omezení mohli věnovat ještě jedné činnosti – sebezdokonalování. „Začali jsme například vyrábět vlastní těstoviny a dnes s nimi sklízíme obrovský úspěch,“ říká a dodává: „Také jsme nově zavedli týdenní dezerty, a tak máme každý týden nachystanou novou sladkou tečku.“

Na léto U Kristýna plánují také několik akcí, a první z nich již tuto sobotu 11. června, kdy celodenní nabídku grilovaných dobrot doprovodí v podvečer živá hudba v podání kapely Ozembóch. „Rozhodně se v létě můžete těšit na grilování a makrely, také se zapojíme do místních gastro festivalů,“ upozorňuje Dostalík a doplňuje: „Všechny novinky a akce zveřejňujeme na našich webových stránkách www.ukristyna.cz nebo na Facebooku, kde s námi naši fanoušci můžou i soutěžit.“

Jako posily pro svůj tým nyní restaurace hledá také dva pracovníky na servis a jednoho kuchaře. „Lidem nabízíme zázemí zavedené společnosti, krásné pracovní prostředí, výplatu vždy a celou na účet ve výplatním termínu a v neposlední řadě skvělý kolektiv plný elánu. Potřebné informace zájemci opět najdou na našem webu,“ zmiňuje Dostalík a uzavírá: „Nabídku volných míst mohou využít také brigádníci z řad studentů, rádi je jako obsluhu přijmeme.“