NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Od té doby, co jako ministrant sedávám blízko svatostánku, cítím přítomnost Pána

By Publikováno 30. 3. 2022 Aktuality, Zkušenosti s Bohem

Sbližovat se s Pánem mi pomáhá služba u oltáře i tátova přítelkyně, a já Boží přítomnost vnímám jako obrovskou sílu do každodenního života, vypráví pro rubriku Zkušenosti s Bohem Patrik.

Žiji se svým tátou a mladší sestrou, ale poté, co se rodiče v mých dvanácti letech rozvedli, se už moc nevídám se svou mámou. Bohužel si nedokážeme porozumět. Druhým rokem studuji obor elektrotechnika, ke kterému mě přivedl táta: věnuje se elektrotechnice celý život a já bych ho rád, dá-li Pán, v jeho šlépějích následoval. Od malička se také věnuji hasičskému sportu. Je to sport, který mě naplňuje a mám ho rád. Také se věnuji hře na kytaru. Postupem času, jak se mé dovednosti zdokonalovaly, jsem začal hrávat se scholou na mších svatých.

Jako malý jsem chodíval na mše svaté jen se svou babičkou. K většímu sblížení s Pánem došlo až po mém prvním svatém přijímání. Od té doby jsem začal navštěvovat Pána v chrámu pravidelněji, k čemuž pomohla i tátova přítelkyně, kterou jsem si vybral za kmotru. Od té doby, co se známe, mi pomáhá sbližovat se s Pánem. A teď jsem vděčný, že se společně s tátou a babičkou připravujeme na svátost biřmování.

Na podzim to budou již čtyři roky, co jsem se stal ministrantem. Musím podotknout, že od té doby, co sedávám tak blízko svatostánku, cítím o mnoho intenzivnější přítomnost Pána. Boží přítomnost vnímám jako obrovskou sílu do mého každodenního života. V radostných i zoufalých situacích si vždy vzpomenu na Pána a vím, že nikdy nejsem na všechno úplně sám.

Patrik