NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

V Olomouci bude přednášet a slavit mši svatou Tomáš Halík

Naplánovaná událost Aktuality Kalendář hlavní strana Přednášky
Olomouc – Filozofická fakulta UP Mapa

Ve středu 23. února 2022 navštíví Olomouc profesor Mons. Tomáš Halík, který v 17.00 nabídne v aule Filozofické fakulty přednášku na téma „Návrat nebo proměna náboženství?“ Následně bude celebrovat bohoslužbu v kostele Panny Marie Sněžné a další den dopoledne se setká s doktorandy univerzity. Přednášku bude možné navštívit osobně i sledovat on-line.

Tomáš Halík přednáší filozofii a sociologii náboženství na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, je rektorem kostela Nejsvětějšího Salvátora v Praze a nositelem Templetonovy ceny za celoživotní dílo.

Halík ve své přednášce představí tři podoby náboženství v současné společnosti: politickou ideologii, netradiční spiritualitu a víru jako téma postmoderní filozofie. Do Olomouce přijede krátce poté, co vydal svou nejnovější a dlouho připravovanou knihu s názvem „Odpoledne křesťanství“. Akce je součástí dlouhodobé družby mezi olomouckou a pražskou akademickou farností.

Vzácný host bude po přednášce celebrovat bohoslužbu v kostele Panny Marie Sněžné, začne v 19.00. Ve spolupráci s prorektorem Univerzity Palackého Dušanem Lužným se ve čtvrtek 24. února uskuteční také setkání prof. Halíka s doktorandy univerzity v rámci cyklu „I já jsem byl doktorandem…“

Přednášku bude možné sledovat také on-line na fakultním streamu http://servisff.upol.cz/stream. Více informací je možné najít na Facebooku. Pořadateli akce jsou Cyrilometodějská křesťanská akademie, Akademická farnost Olomouc a Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc.

Zdroj: Akademická farnost Olomouc