NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Uvědomila jsem si, že Pán má plán a všechno vyústí v něco ještě krásnějšího

By Publikováno 12. 1. 2022 Aktuality, Zkušenosti s Bohem

S dospíváním jsem začala poznávat, jak si užívat mládí, k Ježíšovi jsem si ale zase našla cestu, vypráví se pro rubriku Zkušenosti s Bohem Julie.

Můj postoj k víře byl za celý můj dosavadní život stabilní i přes to, že mě potkalo pár silných otřesů (smrt mého otce), ale po delším časovém odstupu jsem si uvědomila, že Pán má plán a že vše, i když se nám zdá, že to není dobré, vyústí v ještě něco krásnějšího.

Pocházím z věřící rodiny. Chodila jsem na církevní základní školu i na křesťanské gymnázium. Mí kamarádi byli také povětšinou věřící, takže jsem měla hezké prostředí, kde jsem mohla žít s Kristem bez opovržení od ostatních. Cítila jsem, že Bůh je mi blízko, a za to všechno můžu jemu i mé rodině děkovat. Po nastoupení na gymnázium se mi naskytlo mnoho způsobů, jak být Pánu blíž. Chodila jsem do kaple na mše, na adorace.

S dospíváním jsem ale začala poznávat více možností, jak si užívat mládí, a nějakou dobu jsem víru odbývala: nešla jsem i 4–5 měsíců ke zpovědi a měla období, kdy jsem nechodila ani na mše. Tehdy jsem začala pochybovat také o Bohu, protože jsem vícekrát měla pocit, že ho necítím, a život mi připadal obyčejný. Chtěla jsem Boha poznat jinak. Ptala jsem se sama sebe: „Proč ho ostatní cítí, ale já ne? Stala se někde ve mně chyba? Neotevřela jsem dostatečně své srdce? Ježíši, existuješ? Nevím, kde a jak tě poznat.“ Bylo mi z toho občas velmi úzko a cítila jsem se prázdná a sama. O svém duchovním životě jsem neměla ve zvyku si s někým povídat a myslím, že to je chyba. Přesto jsem si našla k Ježíši cestu a nezahodila jsem možnost mít ho opět v životě.

Na začátku tohoto školního roku jsem zatoužila navázat s Pánem silnější vztah, který nebude jen o modlení a o čtení z Písma, ale kde jde o to konat opravdové skutky víry, protože chci, aby dnešní svět, lidé, kteří to potřebují, viděli, jak je Bůh dobrý a živý. Cítím potřebu toto naplnit, aby moje víra měla smysl.

Julie