NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Žáci Církevní ZŠ ve Veselí na lodi s Mikulášem

By Publikováno 10. 12. 2021 Aktuality, Školy

Čertovskou plavbu i návštěvu Mikuláše ve škole a také malování pro nemocného Patrika prožili počátkem adventu na Církevní základní škole ve Veselí nad Moravou.

Zahájení adventu

Advent jako přípravu na nejkrásnější svátky v roce zahájili zástupci tříd společně s děkanem P. Václavem Vrbou žehnáním adventních věnců a zapálením první svíčky.

Čertovský den, čertovská plavba a Mikuláš ve škole

Prvňáčci zahájili adventní čas plavbou po řece Moravě z Uherského Hradiště do Veselí nad Moravou. Přivítali je čerti a písničkou přivolali také Mikuláše s andělem, kteří jim nadělili krásné dárky.

V družině se konalo Čertovské harašení. Čertíků tu bylo plno, a tak bylo pěkně veselo. Soutěžilo se v čertovských disciplínách, jako je hod bramborou do kotle, skákání v pytli a přetahovaná. Na závěr si čertíci zaskotačili při diskotéce.

Sv. Mikuláš s čertem a andělem již tradičně pozdravil a obdaroval všechny hodné děti ve škole a pokáral hříšníky. Organizace mikulášského dne se ujal žákovský parlament.

Malujeme kamínky pro Patrika

Třída 4.A se rozhodla podpořit jedenáctiletého Patrika z Kuželova, který trpí nejtěžší formou svalové dystrofie. Sledovali on-line program Exhibice v muzice (projekt muzikantů na pomoc nemocným dětem) a Patrikovi se pokusili vykouzlit úsměv na tváři také malovanými kamínky, které velmi rád roznáší.