NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Zesnulý ředitel arcibiskupských lesů byl in memoriam oceněn za ochranu životního prostředí

By Publikováno 21. 10. 2021 Aktuality, Ekologie, Hospodaření

Jedním z laureátů třetího ročníku Cen Olomouckého kraje za přínos v oblasti životního prostředí se stal i zesnulý ředitel společnosti Arcibiskupské lesy a statky Olomouc (ALSOL) Petr Skočdopole. Oceněn byl hned dvakrát: v kategorii Cena za významný počin i v kategorii Cena za dlouhodobý přínos v oblasti životního prostředí.

Lidé mohli prostřednictvím webových stránek cenykraje.cz vybírat z dvaadvaceti nominací. Rozhodovalo se ve třech kategoriích, volila se také cena veřejnosti. Udílení cen proběhlo ve středu 20. října 2021 v lesnické škole v Hranicích.

Cenu veřejnosti obdržel in memoriam hned dvakrát Petr Skočdopole, jednatel ALSOL, který náhle zemřel v červnu letošního roku. „Ve své práci podporoval environmentální vzdělávání veřejnosti v projektech naučných stezek, dnů, kdy si veřejnost mohla vyzkoušet sázení stromků, lesnickou pedagogiku a další. Jeho optimistická životní filozofie byla úzce spjatá s lesem: ‚Vykácená holina neznamená zkázu a prázdnotu. Les tam ve skutečnosti už je, mladý a nízký, to jen my jej nevidíme…‘ Zasadil se také o vznik komory církevních lesů, z.s., v rámci Spolku vlastníků obecních lesů, v níž jako předseda aktivně prosazoval moderní lesnictví, založené na principech dlouhodobě udržitelného hospodaření,“ stojí v jeho medailonku na webu ceny.

Zdroj: www.cenykraje.cz