NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Žáci církevní ZŠ ve Veselí pomohli obětem tornáda

By Publikováno 2. 7. 2021 5 července, 2021 Aktuality, Školy

I v závěru školního roku 2020/2021 žili žáci a pedagogové Církevní základní školy ve Veselí nad Moravou bohatým děním: vydali na se výlety, uspořádali zábavné dopoledne, společně pomohli lidem z nedalekých vesnic postižených tornádem a školní rok pak uzavřeli mší svatou.

Pomoc jižní Moravě

Složitý školní rok uzavřeli žáci z 2. A krásným způsobem. Pomohli lidem, které zasáhlo ničivé tornádo. Paní učitelka přišla s nápadem, aby místo kytek a dárečků, které jí děti za vysvědčení nosí, přinesly obálku s příspěvkem. Díky skvělým dětem a jejich rodičům jsme vybrali neuvěřitelných 12.000 Kč, které jsme v den vysvědčení společně odeslali na účet zřízený pro tento účel. Rádi jsme pomohli tam, kde je to nyní potřeba.

Tak jsme to zvládli…

Jsme moc rádi, že jsme konec školního roku strávili opět ve školních lavicích. Online výukou jsme žákům předali souhrn vědomostí, ale osobnostní a duševní rozvoj u mnohých zaostával. Proto jsme konec školního roku trávili společně na třídních výletech, abychom vedli žáky ke spolupráci a vzájemné komunikaci, k toleranci a upevňování dobrých vztahů v třídním kolektivu.

Deváťáci prvňáčkům

Deváťáci uspořádali pro prvňáčky zábavné dopoledne. Zahráli pohádku „Boudo, budko, kdo v tobě bydlí“ a poté začal dopolední program plný soutěží a her. Pomocí úkolů děti získaly poklad v podobě balíčku s překvapením. Následující den navštívili žáci prvních tříd deváťáky, aby se s nimi také rozloučili a poděkovali. Na památku jim předali ručně vyrobené motýlky. Na tyto dny budou deváťáci a určitě i prvňáčci dlouho vzpomínat.

Ukončení školního roku

Letošní školní rok jsme už tradičně ukončili slavnostní školní mší svatou v kostele sv. Andělů strážných ve Veselí nad Moravou. Mši sloužil kaplan Ondřej Poštulka a novokněz Václav Škvařil. Požehnali a poděkovali všem žákům a zaměstnancům školy za uplynulý školní rok. Mši svatou hudebně doprovodil učitelský sbor. Na závěr jsme se všichni rozloučili s otcem Václavem Škvařilem a popřáli mu vše dobré na novém působišti. Následující den převzaly děti od svých třídních učitelů závěrečné vysvědčení. Nechybělo ani slavnostní rozloučení s deváťáky, kteří svými prezentacemi zavzpomínali na uplynulá školní léta.