NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

„Zdravotníci, děkujeme vám!“ hlásá výstava, která se v neděli otevírá na Velehradě

Naplánovaná událost Aktuality Kalendář hlavní strana Nemocní
Velehrad – Stojanovo gymnázium Mapa

V rámci velehradské pouti a Dnů lidí dobré vůle se uskuteční vernisáž výstavy fotografii a akrylových maleb „Zdravotníci, děkujeme vám!“. Začíná v neděli 4. července 2021 v 15.30 v prostorách Stojanova gymnázia na Velehradě.

„Výstavu jsme připravili jako poděkování lékařkám a lékařům, sestrám a ostatním nelékařským zdravotnickým pracovníkům, kteří se podílejí na poskytování ošetřovatelské péče, za jejich práci a nasazení, píli a obětavost při zvládání boje s novým a mimořádně zákeřným virem SARS‑CoV‑2,“ uvedla Marta Hošťálková koordinátorka nemocničních kaplanů.

Výstava zahrnuje dvě části. První nese název „Lékaři objektivem nemocničního kaplana“ a přináší 15 fotografií, které zachycují lékaře při jejich službě nemocným v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně. Snímky jsou dílem nemocničního kaplana Romana Nehery.

Druhá část s názvem „Dáma s lampou“ představuje kolekci 15 obrazů, které vytvořila zdravotní sestra Nela Kohutková. Vznikly jako ilustrace do stejnojmenné knihy MUDr. Jitky Krausové, psychiatričky a pastorální terapeutky olomouckého arcibiskupství. Zobrazují biografii Florence Nightingalové, zakladatelky moderního ošetřovatelství.

Výstavu pořádá Arcibiskupství olomoucké, JSME BLÍZKO VÁM – Institut klinické pastorační péče, z.ú., Krajská nemocnice T. Bati, a.s. ve Zlíně, Obchodní akademie Přerov a Katolická asociace nemocničních kaplanů v České republice. Srdečně vás zveme.