NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Začal „Týden Laudato si’ 2021“ věnovaný ekologii

By Publikováno 18. 5. 2021 Aktuality, Ekologie

V neděli 16. května 2021 začal Týden Laudato si’, který je je vrcholnou událostí stejnojmenného roku. Každý den je možné na stránkách www.tydenlaudatosi.cz načerpat inspiraci, získat informaci nebo se dovědět zajímavost, například jak biskupové ČR vnímají výzvu k ekologické konverzi.

Týden Laudato si’ se koná od 16. do 25. května a je vrcholnou událostí Roku Laudato si’. Organizace Global Catholic Climate Movement, která se zabývá uváděním encykliky Laudato si’ do života, připravila pro tento týden program přednášek, diskuzí, společných modliteb apod.. Do jednotlivých aktivit je možné se registrovat, programy budou probíhat v angličtině, španělštině, italštině nebo polštině.

Slova papeže Františka k oslavě 5. výročí od vydání encykliky Laudato si’: „Jaký svět chceme zanechat těm, kteří přijdou po nás, dorůstajícím dětem? Tato otázka mne podnítila k tomu, abych vás vyzval k účasti na týdnu Laudato si’ od 16. do 25. května. Půjde o globální kampaň u příležitosti pátého výročí encykliky Laudato si’ věnované péči o společný domov. Opětovně naléhám, aby se reagovalo na ekologickou krizi, volání země a nářek chudých, kteří již nemohou déle čekat. Pečujme o stvoření, které je darem našeho dobrého Boha, Stvořitele. Slavme společně týden Laudato si’. Kéž vám Bůh žehná a nezapomínejte se za mne modlit. Děkuji.“

Nadnárodní program (převážně v anglickém jazyce) probíhá ZDE.

Zdroj: www.tydenlaudatosi.cz