NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Ztišení u Pánových nohou pro zdravotníky a dobrovolníky ve zdravotnictví

By Publikováno 10. 5. 2021 Aktuality, Nemocní

Na zájem a přání zdravotníků zastavit se, načerpat síly, ztišit se, ale i vzájemně se obohatit, reaguje „Jsme blízko vám – Institut klinické pastorační péče“ svou nabídkou připravovaných akcí.

V sobotu 10. července se v Klášterní budově Regina ve Zlíně uskuteční duchovní obnova pro zdravotníky. Povede ji P. Václav Tomiczek, koordinátor nemocničních kaplanů v ostravsko-opavské diecézi a nemocniční kaplan ve Fakultní nemocnici Ostrava (člen paliativního týmu) a mobilním hospici Ondrášek.

Na sobotu 17. července se v Arcibiskupském kněžském semináři v Olomouci připravuje další duchovní obnova pro zdravotníky pod vedením P. Martina Moravce, lékaře 1. interny Fakultní nemocnici Královské Vinohrady.

Obě duchovní obnovy jsou pro účastníky zdarma, jako poděkování zdravotníkům v boji s pandemií koronaviru.

Dobrovolníkům v pastorační péči ve zdravotnictví je určena duchovní obnova s P. Antonínem Krasuckým, OP s názvem „Pojďte ke mně a já vás občerstvím“. Proběhne v sobotu 24. července v Arcibiskupském kněžském semináři v Olomouci.

V sobotu 14. září je pak v plánu interdiecézní setkání pro dobrovolníky v pastorační péči ve zdravotnictví s přednáškami P. Aleše Opatrného na téma „Pastorace a spiritualita seniorů v nemocnicích“.

Bližší informace o připravovaných akcích a registrace je na webu institutu www.jsmeblizkovam.cz