NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Centrum pro školy vzdělává lektory i na dálku

By Publikováno 17. 3. 2021 10 května, 2021 Aktuality, Školy

Nový způsob vzdělávání lektorů, na který kvůli současné epidemiologické situaci přešlo arcidiecézní Centrum pro školy, už má první absolventy. Další webinář je v půli dubna připraví na Noc kostelů.

„Arcibiskupské IT oddělení nám poskytuje veškeré technické zázemí a podporu, a účastníci se tak mohou vzdělávat bez nutnosti cestovat. Není to tedy pro ně tolik časově náročné,“ říká Helena Polcrová z arcidiecézního Centra pro školy a doplňuje: „Nevýhodou samozřejmě zůstává, že se lektoři nemohou vzájemně potkávat a sdílet si své zkušenosti bezprostředně.“

První webinář s tématem „Velikonoce“ již proběhl koncem února a další, s tématem „Kostel – význačná budova naší obce, města“ se uskuteční 20. dubna 2021. Zájemci se mohou hlásit na e-mail polcrova.helena@ado.cz. Po přihlášení obdržíte potřebné přihlašovací údaje.

„Další novinkou z našeho centra je, že jsme 9. března 2021 od ministerstva školství obdrželi kladné rozhodnutí naší žádosti o prodloužení akreditace Arcibiskupství olomouckého jako vzdělávací instituce. Toto prodloužení má platnost do března 2027,“ upozorňuje další pracovnice centra, Kamila Pattermanová. Zároveň s tímto rozhodnutím zaslalo MŠMT i akreditaci pro vzdělávací program „Svatá Ludmila a její přínos pro náš národ“. „Webinář s tímto tématem plánujeme na květen tohoto roku,“ dodává.