NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

K víře jsem tíhla už odmala také díky postižení, dnes se zapojuji do života farnosti

By Publikováno 10. 2. 2021 Aktuality, Zkušenosti s Bohem

Svou životní cestu, na níž se musela vyrovnat se zdravotním postižením, shrnuje pro Zkušenosti s Bohem Kamila.

Mé dětství nebylo zdaleka jednoduché. Narodila jsem se s vrozenou vadou. Ale postupem času jsem se se svým handicapem smířila a stále bojuji a posouvám se výš a výš. Přes veškerá zdravotní omezení jsem jako každý jiný člověk navštěvovala základní školu, poté jsem studovala na střední škole a poté i na škole vysoké. Tu jsem ale ze zdravotních důvodů nedokončila. Poté jsem začala pracovat , i když jsem od narození invalidní. Později jsem se vdala za skvělého muže, který mě ve všem podporuje, a před několika lety se nám narodil krásný zdravý chlapec.

K víře samotné jsem tíhla odmala, i když mě k ní rodiče nevedli. Bylo to i díky operacím a mému postižení – půl dětství jsem trávila po nemocnicích. Proto jsem se rozhodla , že chci být pokřtěna a následně biřmována. Chci, aby můj život byl plnohodnotný, a proto je i víra pro mne důležitá.

Chci se zapojit do života farnosti, samozřejmostí je pro mne navštěvovat bohoslužby, vést syna k víře. I v naší malé vesničce máme kapličku a už jsem byla žádána, abych se podílela na jejím úklidu a účastnila se různých akcí. Chci upevnit svůj vztah s církví a být zapojena do poslání, pomáhat a vydávat svědectví o křesťanské víře slovem doprovázeným činy.

Kamila