NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Nové číslo časopisu Rodinný život: Krize mužství

By Publikováno 21. 9. 2020 Aktuality, Média, Rodiny

Krize… Slovo, které se na nás v letošním roce v různých podobách valí ze všech stran. Známe krize ekonomické, krize manželské, krize víry, krizi středního věku. Zdá se, jako by všechno, co se na světě děje, čas od času nevyhnutelně zakolísalo. Krize se samozřejmě netýká jen finančních trhů, mnohem častěji, i když méně nápadně, postihuje i jednotlivce. Potkat může každého z nás. V aktuálním čísle časopisu se podíváme na krize z pohledu „našich“ mužů. Jak je vnímají, jak je prožívají a co jim pomáhá je překonat?

Co v tomto čísle najdete?

  • Nepostradatelný a trefný úvodník P. Karla Skočovského o krizi opravdových chlapů,
  • oblíbenou rubriku rozhovorů, ve které si povídáme o různých typech krizí např. s jáhnem Ladislavem Kincem, manželi Rakušanovými, P. Janem Rybářem nebo Romanem Jurečkou.
  • Petra Kučerová nabídne v rubrice Téma návod, jak přežít krizi vlastního muže. Seznámíme vás s činností iniciativy Chlapi, která už dvacet let pomáhá s formací mužů.
  • V Anketě najdete zajímavé postřehy na dané téma od našich čtenářů.
  • Rubrika Vztahy a výchova opět přináší krátká zamyšlení Luboše Nágla a Magdalény Strejčkové o podobnosti mezi křížem a krizí.
  • Své místo v aktuálním čísle má také Poradna, kde se můžete zeptat na věci, které Vás v současnosti zajímají.
  • V Duchovním životě najdete kromě laskavé a osvědčené Babiččiny teologie také zamyšlení Norberta Žušky nad krizí duchovních povolání.
  • Jitka Krausová vás seznámí s inspirujícím životním příběhem manželů Micheletových, s P. Martinem Sklenářem pokročíme v objevování významu svátostí, tentokrát se zaměřením na kněžství.

Na stránkách časopisu najdete i chutné recepty (tentokrát na Werichovu dědovku), tipy na zajímavé knihy k tématu nebo anketu. Svou činnost představí Centrum pro rodinu Zlín. Další nápady, plná znění článků, inspirativní texty a podněty pro Váš rodinný život najdete na našich webových stránkách www.rodinnyzivot.eu. Ukázkové číslo i předplatné si můžete objednat poštou (Centrum pro rodinný život, Biskupské nám. 2, 779 00 Olomouc), telefonicky (587 405 250-3) nebo e-mailem. Na požádání pošleme ukázkové číslo časopisu i elektronicky.