NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

O galerijní prohlídku Arcibiskupského zámku byl veliký zájem

By Publikováno 18. 5. 2020 24 května, 2020 Fotogalerie, Památky

Otevření kroměřížského Arcibiskupského zámku v galerijním režimu se o uplynulém víkendu setkalo s velikým ohlasem: památku si během dvou dní přišlo prohlédnout téměř 1300 návštěvníků. Budovu si mohli projít od saly terreny přes reprezentační sály, obrazovou galerii nebo knihovnu až na ochoz zámecké věže.

„Pro tuto akci jsme se rozhodli kvůli epidemiologickým podmínkám. Zároveň si ale chceme vyzkoušet, zda je o tento typ prohlídek zájem, a ohlasy návštěvníků ukazují, že lidé tuto příležitost oceňují,“ shrnul výkonný ředitel zámecké správy Martin Krčma a dodal: „Otevření památky v mimořádném režimu jsme předem konzultovali s hygienickou stanicí a dbali jsme na dodržení všech aktuálních požadavků, od roušek a dezinfekce až po rozestupy.“

A slunečný víkend lákal návštěvníky také do Podzámecké zahrady, jejíchž 64 hektarů nabízí možnost odpočinku v přírodě s dodržením požadovaných rozestupů i pro velké množství lidí.

Druhou – a poslední – příležitost k mimořádné prohlídce zámku lidé mají ještě o nadcházejícím víkendu, 23. a 24. května.

Fotogalerie (Tomáš Vrtal)