NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Noc kostelů také virtuálně: televize Noe propojí všechny diecéze

By Publikováno 12. 5. 2020 12 června, 2020 Aktuality, Kalendář hlavní strana
Naplánovaná událost Aktuality Kalendář hlavní strana

Noc kostelů 2020 bude mít nový, virtuální prvek propojení: televize Noe bude živě přenášet dění ze všech osmi diecézi České republiky. Pomocí televizních kamer a přenosové techniky nás jednotliví moderátoři seznámí s tím, co je v daném místě zajímavé, a prostřednictvím přenosu budou vyzváni k interaktivitě i samotní diváci. Počítá se s propojením jednotlivých diecézních webových portálů a sociálních sítí.

Cílem projektu je rozšířit povědomí o sakrálních prostorech a aktivitách věřících k co nejširšímu počtu lidí. Ukázat, že kořeny, na kterých vyrůstají naše dějiny, jsou i dnes patrné, a že jednotlivá společenství církve v naší zemí žijí, jsou mladá a krásná.

Každá diecéze bude mít k prezentaci určenou stopáž vysílání třicet minut. Začátek přímého přenosu bude v 19.00, kdy se propojí moderátor studia s Arcidiecézí pražskou, v 19.30 následuje českobudějovická diecéze, 20.00 olomoucká arcidiecéze, 20.30 brněnská diecéze, 21.00 královéhradecká diecéze, 21.30 plzeňská diecéze, 22.00 litoměřická diecéze, 22.30 ostravsko-opavská diecéze. Přenos z Olomouce se bude odehrávat v kapli zasvěcené sv. Janu Sarkandrovi, od jehož mučednické smrti v březnu uplynulo 400 let.

Během celého čtyřhodinového přenosu budou moci televizní diváci na vysílání reagovat svými postřehy a odpovídat na soutěžní otázky. Vylosovaní výherci obdrží dárkové předměty prezentující danou diecézi – z Olomouce cenu věnovala Restaurace a pizzerie u Kristýna.

Zdroj: TV Noe