NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Arcibiskupské gymnázium pomáhá, seniorům a nemocným vozí obědy i nákupy

By Publikováno 18. 3. 2020 Aktuality, Školy

V době šíření koronaviru nabízí Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži (AG) pomoc seniorům ve městě: jeho studenti a pracovníci jim přinesou nebo přivezou vakuované balené jídlo. Společně s vedením města se pak škola zapojuje i do další služby, nákupy seniorům.

Senioři a zdravotně postižení lidé, kteří nemají možnost zajistit si sami nákup základních potravin, drogerie, léků a zdravotnických potřeb, mohou od středy 18. března využít nově zavedenou službu, která jim tyto potřeby obstará. „Omezení volného pohybu osob v době nouzového stavu dopadlo především na osaměle žijící seniory a handicapované lidi. Rádi bychom jim spolu s partnery, kteří se na této nouzové službě spolupodílí, usnadnili život v této obtížné situaci,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka.

Zájemci o službu se mohou obracet na pracovníka městského úřadu na čísle 720 744 884, který jim nákup zprostředkuje. Zajištění nákupu a dovoz je bezplatné, hradí se pouze hodnota nákupu. Služba je zřízena pro občany města Kroměříže a jeho místních částí, využít ji lze v pracovní dny od 8 do 15 hodin. Službu připravilo město Kroměříž ve spolupráci s Arcibiskupským gymnáziem a obecně prospěšnou společností ADRA.

Seniorům přitom AG nabízí také další pomoc: dovoz vakuovaného baleného jídla. Cena jednoho oběda z AG činí 70 Kč, objednávku je třeba zaslat na e-mail jidelna@agkm.cz nebo objednat telefonicky na čísle 573 501 128 a 573 501 133. (Do objednávky uveďte jméno, přesnou adresu a telefonní číslo.) Při prvním rozvozu obědů si strávník předplatí objednanou stravu v hotovosti. Více informací a aktuální jídelníček

S využitím zprávy na www.mesto-kromeriz.cz