NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Adventní čas na Církevní ZŠ ve Veselí nad Moravou

By Publikováno 12. 12. 2019 Aktuality, Školy

Advent jako přípravu na nejkrásnější svátky v roce jsme zahájili společně s děkanem Václavem Vrbou a kaplanem Ondřejem Poštulkou žehnáním adventních věnců a zapálením první svíčky.

Děti školní družiny navštívily faru, prohlédly si kostel a vyslechly vyprávění děkana Václava Vrby o životě sv. Mikuláše. Děti si připravily pro pana děkana malou nadílku.

Prvňáčci zahájili adventní čas plavbou po řece Moravě z Uherského Hradiště do Veselí nad Moravou. Přivítali je čerti a také je během plavby navštívil sv. Mikuláš s andělem. Balíček plný sladkostí si museli zasloužit plněním úkolů. Závěr plavby patřil společnému zpívání s doprovodem kytary.

Sv. Mikuláš s čerty a anděly již tradičně pozdravil a obdaroval všechny hodné děti ve škole a pokáral hříšníky. Mikulášova družina navštívila i pana děkana a pana starostu, potěšila děti v mateřské školce i seniory z denního stacionáře Zdislava. Organizace mikulášského dne se ujal žákovský parlament společně se školním klubem.

Pěkné předvánoční odpoledne strávili děti, rodiče a ostatní hosté na vánočním jarmarku v naší škole. Návštěvníci mohli také ochutnat vánoční štrúdl, cukroví, horký punč či svařák, které připravili učitelé, děti a rodiče SRPCZŠ. Všichni se tak mohli pobavit a užít si předvánoční náladu se svými dětmi a přáteli.