NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Na Cyrilometodějském gymnáziu v Prostějově prožili slavnost Všech svatých

By Publikováno 6. 11. 2019 Aktuality, Školy

Slavnost Všech svatých si na Cyrilometodějském gymnáziu, základní škole a mateřské škole v Prostějově připomínáme společnou mší svatou, která je v dobrém slova smyslu povinná pro všechny žáky.

Jako hlavního celebranta vždy pozveme nějakého hosta. Letos mši sloužil P. Libor Všetula,  ředitel komunity salesiánů v Brně-Žabovřeskách, který s sebou přivedl i svého hosta, P. Martina až z dalekého Manchesteru, s kterým se spřátelil při svém pobytu v Anglii.

Otec Libor svou bezprostředností i zapálením pro úsilí o svatost uchvátil pozornost i mnohdy nepozorných žáků. Svou promluvou povzbuzoval studenty, aby se snažili každý den třebas malými krůčky, ale o to vytrvaleji kráčet za cílem, který si dají. Jde jen o to v tomto úsilí nepovolit a radovat se z každého malého posunu vpřed za tímto cílem. Platí to ve studiu, v profesním i v duchovním životě.

Mši svatou doprovázela zpěvem naše schola pod vedením Martina Bradáče. Na závěr předal ředitel školy Pavel Polcr odměny studentům, kteří přes prázdniny složili zkoušky a získali jazykové certifikáty úrovně B2 a C1. Zasloužili si potlesk celé školy. Jsou to chvíle radosti a děkování, protože tak nejvíce cítíme, že naše úsilí o osobnostní rozvoj každého žáka má své výsledky a smysl.

Jitka Hubáčková, CMG