NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Rodiny jsou v adventní době zvány na „Cestičku k Bohu“

By Publikováno 26. 11. 2018 24 září, 2019 Aktuality, Rodiny

Pomůcku k prožívání předvánočních dní nabízí dětem arcidiecézní Centrum pro rodinný život. Adventní „Cestičku k Bohu“ si rodiče mohou stáhnout z webových stránek www.rodinnyzivot.cz a děti ji pak podle splněných duchovních úkolů postupně vybarvují.

Aktivita navazuje na stejnojmenou iniciativu právě končícího liturgického roku, na rozdíl od něj ale tentokrát nabízí samostatné materiály pro jednotlivé úseky roku – vedle adventu také půst, mariánský měsíc květen, prázdniny nebo říjen.

„Mnohokrát si kladu otázku, kde začít s evangelizací, ke které nás vybízí papež František. Za jedno z důležitých míst považuji rodinu, kde rodiče své děti učí dělat první krůčky víry, vytvářejí podmínky, aby jejich děti mohly objevit Boží lásku a dokázali na ni odpovědět. Úkol to není snadný, jak by řekl nejeden z rodičů. Právě proto vznikla na olomouckém Centru pro rodinný život aktivita ‚Cestička k Bohu‘, která rodičům nabízí pomoc, jak prožít dobu přípravy na Vánoce,“ říká biskupský delegát pro pastoraci P. Petr Bulvas a dodává: „Všem rodinám přeji, ať v dnešní rychlé době najdou tak potřebnou chvilku pro modlitbu a malé povzbuzení k životu s Bohem. Věřím, že Bůh jim všem, malým i velkým, dá v letošním adventu bohatě zakusit svoji blízkost.“

Adventní obrázek i s pokyny k vyplňování si lidé mohou stahovat v jedné z osmi barevných variant na webových stránkách www.rodinnyzivot.cz.