NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Zemřel Mons. Antonín Kupka

By Publikováno 1. 6. 2017 24 září, 2019 Aktuality

Posílen svátostí nemocných zemřel 31. května 2017 v Kroměříži Mons. ICLic. Antonín Kupka, duchovní správce řady farností v olomoucké arcidiecézi. Rozloučení se zesnulým se uskuteční ve čtvrtek 8. června při bohoslužbách od 11.30 v kostele sv. Filipa a Jakuba ve Zlíně a od 16.00 v kostele Svaté Rodiny v Luhačovicích, který byl během jeho působení zbudován. Poté bude jeho tělo uloženo do kněžského hrobu na místním hřbitově.

Mons. Antonín Kupka se narodil 22. července 1939 ve Zlíně-Přílukách, na kněze byl vysvěcen 23. června 1963 v Litoměřicích.

Působil v Ivanovicích na Hané, Ludgeřovicích, Krnově, Malé Morávce, Dolní Moravici, Kobeřicích, Mohelnici, Mírově, Studené Loučce, Skorošicích, Kobylé nad Vidnavkou, Uhelné, Vlčicích, Černé Vodě, Ostrožské Nové Vsi, Kyjově, Luhačovicích, Pozlovicích, Otrokovicích, Tlumačově, v Olomouci u sv. Michala, Soběchlebích, Zlíně, Hradčovicích a Kroměříži.

Pro diecézi pracoval jako člen Kněžské rady, člen Sboru konzultorů, soudce a advokát Interdiecézního soudu v Olomouci. V roce 2009 mu byl udělen titul arcibiskupský rada a 8. května 2010 ocenil papež Benedikt XVI. záslužnou kněžskou službu otce Antonína udělením čestného titulu monsignor (kaplan Jeho Svatosti).

Parte ke stažení zde