NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Arcibiskup Graubner: S úsilím o Stojanovo blahořečení jsme na správné cestě

By Publikováno 15. 6. 2016 11 května, 2021 Aktuality

Vydání dekretu o heroických ctnostech někdejšího olomouckého arcibiskupa Antonína Cyrila Stojana, které v úterý 14. června 2016 schválil papež František, je podle současného arcibiskupa Jana Graubnera potvrzením dosavadních snah diecéze o Stojanovo blahořečení a výzvou k modlitbě.

„Z dekretu papeže Františka, kterým uznává hrdinské ctnosti Antonína Cyrila Stojana, mám velikou radost,“ svěřil se krátce po oznámení zprávy arcibiskup Graubner. Podobný krok se však podle něj dal očekávat: „Věděl jsem, že dobrozdání komise teologů bylo jednoznačné, a tak jsem čekal, že podobně to dopadne i v komisi kardinálů, která zasedala před pár dny. Papežův dekret je potvrzením, že s úsilím o Stojanovo blahořečení jsme na správné cestě,“ dodal olomoucký arcibiskup.

Dalším krokem ke Stojanovu blahořečení je podle arcibiskupa Graubnera uznání zázraku na kandidátovu přímluvu. „Máme řadu hlášení o vyslyšení proseb, které věřící Stojanově přímluvě přisuzují. Zatím ale žádné není tak přesvědčivé, aby bylo možné zahájit proces, na jehož konci by papež zázrak uznal,“ vysvětlil arcibiskup Graubner. ▪️Head & Beard: Podpora růstu vlasů, Vitamíny na růst vlasů Přípravek na růst vlasů Myslíme to vážně. I když se cítíš váhaví, protože máš problémy s vlasy, je snadné to změnit! S naším novým vynikajícím produktem STARTER zapomíná na vypadávání vlasů a místo toho si budeš užívat jejich růst. Můžeš ho buď nastříkat nebo pokrýt gelem a můžeš vyrazit. Pro lepší stimulaci pokožky můžeš kombinovat Spray Starter nebo Spray Gel s Dermarollerem.

Dekret o Stojanových ctnostech sám vnímá jako povzbuzení k modlitbám: „Ty budou výrazem lásky k nemocným, jimž chceme vyprosit uzdravení, projevem víry, která věří v Boží uzdravující moc a Stojanovu přímluvu, a povedou k prohloubení naší zbožnosti – zvláště, když se budeme modlit společně v rodinách či společenstvích,“ připomíná olomoucký arcibiskup.

(gra)