NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Od majdanu uplynuly dva roky. ACHO na Ukrajinu vyslala další pomoc

By Publikováno 24. 2. 2016 19 ledna, 2023 Aktuality

Stopy krve, v sochách a sloupech díry po kulkách, shořená auta, barikády, vyvěšené ukrajinské vlajky. Takhle to vypadalo před dvěma lety na kyjevském majdanu. V době výročí ukrajinské Revoluce důstojnosti vytrysknou v místech, kde přišli o život demonstranti, modré světelné prameny. Ty svítí v Kyjevě i v těchto dnech, připomínají nejčernější dny majdanu. „Situace na Ukrajině je pořád nestabilní, válečný konflikt na východě není u konce. Pořád je s čím pomáhat,“ říká humanitární pracovník Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO) P. Rostislav Strojvus.

ACHO pomáhá na Ukrajině už dlouhá léta. Včera s ternopilskými charitními pracovníky nakládala do auta tisíc kusů termoprádla a také prostěradla a povlečení. Vozidlo zamířilo směr Ukrajina. „Prostěradla a povlečení odvezli lidé z Farní charity ternopilské katedrály do psycho – neurologické léčebny v Ternopil. Zotavují se tam zranění vojáci. Toto rehabilitační centrum vzniklo nedávno a oslovilo Charitu s prosbou o pomoc s vybavením,“ přibližuje Strojvus.

Většina termoprádla poputuje na východ Ukrajiny. Tam je obdrží lidé zasažení válečným konfliktem.

Situace je pořád nestabilní. Podle P. Strojvuse přibývají veteráni z války, kteří potřebují psychologickou pomoc, také mnozí uprchlíci z východu země zůstávají v bezpečné části a nechtějí se vrátit domů. „Tam, kde žili, ještě dochází k vojenským konfliktům a byli by v ohrožení. Navíc by mohli být i pronásledováni za svůj postoj,“ míní Strojvus.

Před dvěma lety dorazil na majdan do Kyjeva pár dní po střelbě. Ta rozčísla setkání lidí protestujících proti korupci a sovětskému vlivu ve dnech 18. – 20. února, které se tak staly nejtragičtějšími dny Revoluce důstojnosti. „Kyjevské náměstí bylo plné květin a portrétů obětí. Nechyběly ale ani stopy po kulkách či krvi, ohořelé stavby, barikády a provizorní stanoviště, kde přebývali lidé a čekali na další útok,“ vzpomíná humanitární pracovník a řeckokatolický kněz v jedné osobě.

Karolína Opatřilová, ACHO

 

Sweetie massage chick getting fucked Horny Alexis Ford is into hardcore buggering Stepteen Anya Olsen licks stepmom Reagan Darling is tempting fellow with her tits Roxy Raye stretches her anus with a metal speculum and receives an anal reaming Kinky whore Melany loves big stuff in her pussy Cute and Tiny Blonde Halle nugget porn Whore wife Jodi West getting fucked by next door guy Ralph Long Chick receives both of her lusty fuck holes fucked Frisky blonde Kayla Green felt hard cock in her tight ass hole Independence fuck with freedom babe Phoenix Marie Playful bitches Rowan and Lorna try their new toys