NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Nemocná žena získala kostní dřeň, k dárcovství se přidali i velehradští poutníci

By Publikováno 3. 9. 2015 24 září, 2019 Aktuality

Příběh Barbory Halodové z Polešovic na Uherskohradišťsku, který před letními prázdninami vzbudil velkou pozornost, má hned dva dobré konce. Nejen že se podařilo najít vhodného dárce, který čtyřiatřicetileté mamince dvou dětí poskytl kostní dřeň, a ona se dnes už zotavuje z úspěšného zákroku. Do registru dárců se navíc díky akci, která proběhla mimo jiné v rámci červencových oslav na Velehradě, zapojilo rekordní množství dobrovolníků.

Uherské Hradiště: „Je to fantastická věc. Myslím si, že tím tento region ukázal, že když je zapotřebí, umí se výrazně semknout. Tomu, že se dárce našel, dost možná napomohlo i množství charitativních akcí, které se v této souvislosti konaly. Důležité ale především je, že se dárce vůbec našel,“ zhodnotil pro Slovácký deník radostnou zprávu Petr Gabriel, který se jako sekretář uherskobrodského orla zasloužil o uspořádání série náborových akcí pro ty, kdo by byli ochotni kostní dřeň darovat. Celkem se podle něj letos na Slovácku přihlásilo do registru kolem dvou tisíc lidí, což prý představuje polovinu celorepublikového počtu za celý loňský rok.

Celou zprávu o nalezení dárce kostní dřeně pro Barboru Halodovou si lze přečíst na webových stránkách Slováckého deníku.

(gra)