NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Leonardo hledá poklad, mimo jiné i v Arcibiskupském paláci a kostelech

By Publikováno 1. 7. 2015 24 září, 2019 Aktuality

Zábavná, vzdělávací a především týmová soutěž pro všechny, kdo mají sílu postavit se vyrovnaným soupeřům – tak zní charakteristika soutěže „Leonardo hledá poklad“, kterou na různých místech střední Moravy pořádá v létě spolek Kulturní Morava. V neděli 5. července 2015 se „hledání pokladu“ odehraje také v Olomouci, mimo jiné v místních kostelích a Arcibiskupském paláci.

Olomouc: Soutěž je určena týmům o maximálně deseti členech všeho věku. Zájemci o účast se musí v neděli 5. července od 10.00 hodin registrovat v olomoucké Korunní pevnůstce a odsud pak vyrážejí na cestu po devíti stanovištích v historickém centru města. Soutěž je tak zavede mimo jiné do Arcibiskupského paláce, katedrály sv. Václava, kostela sv. Mořice, kaple sv. Jana Sarkandra či Arcidiecézního muzea.

Na každém stanovišti bude tým plnit tři úkoly. Individuální otázka prověří zvoleného člena týmu, zatímco otázka skupinová a následně bonusová předpokládá spolupráci celého družstva. Na základě získaných indicií pak budou moci objevit skrytý poklad.

Podrobnější informace o soutěži jsou k dispozici na adrese www.leonardohledapoklad.cz.