NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Zemřel P. František Petrík

By Publikováno 27. 3. 2015 24 září, 2019 Aktuality

Ve čtvrtek 26. března 2015 v olomoucké nemocnici zemřel po těžké nemoci ve věku 64 let P. František Petrík. Rozloučení se zesnulým se uskuteční v úterý 31. března od 14.00 hodin v katedrále sv. Václava v Olomouci. Ostatky zemřelého pak budou převezeny do jeho rodné obce Dubodiel na Slovensku. Zde se ve středu 1. dubna od 14.00 hodin uskuteční pohřební mše svatá, po níž budou uloženy na místním hřbitově.

Olomouc: P. František Petrík se narodil 10. června 1950 v obci Dubodiel, okr. Trenčín. Kněžské svěcení přijal 23. června 1973 v Olomouci.

Působil v duchovní správě v Ostravě-Zábřehu, Hoštejně, Maletíně, Mohelnici, Mírově, Studené Loučce, Městě Albrechticích, Hynčicích, Janově u Krnova, Valštejně, Rožnově pod Radhoštěm, Napajedlích, Spytihněvi, Uherském Hradišti a naposledy jako kaplan ve farnosti Olomouc – sv. Mořic.

V arcidiecézi byl pověřen službou děkana v děkanátu Valašské Meziříčí, později v děkanátu Uherské Hradiště. Řadu let byl členem kněžské rady, pastorační rady a sboru konzultorů. Na Arcibiskupském gymnáziu v Kroměříži byl spirituálem a ředitelem. Dále vykonával službu biskupského delegáta pro trvalé jáhny, spirituála na Caritas-VOŠs Olomouc a byl pověřen i duchovní službou pro vězně.

Parte zesnulého je k dispozici na tomto místě.

 

Jet X