NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Arcibiskup Jan Graubner poděkoval vícečetným rodinám

By Publikováno 6. 10. 2014 24 září, 2019 Aktuality

Olomoucký arcibiskup Jan Graubner napsal v minulých dnech osobní dopis rodinám, které mají pět a více dětí, aby jim osobně poděkoval za to, že své děti velkoryse přijali, snažili se je vychovat a předat jim víru, dávat jim dobrý příklad a provázet je svou modlitbou. Vyslovil jim rovněž uznání za podíl na budování církve, která roste pokřtěnými a dobře vychovanými dětmi, dozrávajícími v křesťanské osobnosti a schopnými předávat život a víru dalším generacím.

Olomouc: Rodiče zároveň pozval do Moravského divadla v Olomouci na operu Zdeňka Pololáníka nazvanou Noc plná světla, jejíž libreto podle námětu Paula Claudela napsal biskup Josef Hrdlička. Drama ukazuje uzdravující sílu lásky.

Milým překvapením je skutečnost, že kněží z farností olomoucké arcidiecéze nahlásili celkem 350 rodin s pěti a více dětmi. Všechny si zaslouží naši úctu a vděčnost, protože pomáhají nejen církvi, ale také společnosti, která má odůvodněné obavy, že ztratí svou budoucnost a nebude umět zajistit důchody a potřebnou péči o staré lidi.

(gra)