NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Svatý Hostýn si připomene sto let od korunovace Panny Marie

By Publikováno 11. 8. 2012 24 září, 2019 Aktuality

V sobotu 18. srpna 2012 se na Svatém Hostýně uskuteční pouť u příležitosti 100 let od korunovace zdejší milostné sochy Panny Marie s Ježíškem. Slavnostní mše svatá za účasti středoevropských biskupů začne v 10.15 hodin, hlavním celebrantem bude olomoucký arcibiskup Jan Graubner a kázání se ujme nitranský světící biskup Marián Chovanec.

Svatý Hostýn: Program celodenní oslavy začne již v 7.30 hodin, kdy bude možno přijmout svátost smíření. Samotnou mši svatou svým zpěvem a hudbou doprovodí pětisetčlenný pěvecký sbor složený ze schol olomoucké arcidiecéze.

Pro poutníky jsou rovněž připraveny další mše svaté dle běžného pořadu bohoslužeb v bazilice, čtyři výstavy v Jurkovičově sále, výstava v Bystřici pod Hostýnem, předvedení nových zvonů či odpolední koncert dechové hudby na pódiu.

V následující den, neděli, bude obvyklý pořad bohoslužeb a na odpoledne se chystá divadelní představení pro děti i následný večerní koncert v bazilice.

Slavná sobotní mše svatá (10.15) proběhne v novém venkovním liturgickém prostoru, který se nachází v blízkosti svatohostýnské baziliky. Živě ji bude přenášet TV NOE.

Doporučuje se včasný příjezd, nejlépe v 8.00 hodin do Bystřice pod Hostýnem. Další informace (mj. i o možnostech výjezdu autobusů na samotný Svatý Hostýn) naleznete na www.hostyn.cz.

František Jemelka, tisk.cirkev.cz