NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Žák CZŠ v Kroměříži bodoval v celostátním kole Logické olympiády

By Publikováno 8. 12. 2014 24 září, 2019 Aktuality

Radost z úspěchu svého žáka slavila v uplynulých dnech Církevní základní škola v Kroměříži. Jan Doubrava z páté třídy vybojoval na konci listopadu první místo v krajském kole Logické olympiády a minulý týden se mu dařilo také v kole celostátním.

Kroměříž: V listopadu měl Jan Doubrava možnost jako vítěz školního kola Logické olympiády poznat moderní budovu Fakulty aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Zde se totiž konalo krajské kolo zmiňované olympiády, kterou pořádá Mensa ČR. Netradičně byly pozvány všechny věkové kategorie najednou a zapeklité úlohy řešili všichni společně v univerzitní aule. Úkoly byly rozděleny do dvou částí. První z nich trvala 30 minut, po krátké přestávce následovala druhá část testu, ve které účastníci olympiády trápili své „mozkové závity“ dalších 20 minut.

Po několika dnech přišly výsledky testování a Honza se umístil na prvním místě s maximem 100 % bodů! S tímto vynikajícím hodnocením postoupil jako první ve své kategorii do celostátního kola konaného v Praze, v Míčovně Pražského hradu. Prostředí tam mu nebylo úplně neznámé, protože již v minulém ročníku se do Prahy také probojoval.

Celkem se do letošního ročníku Logické olympiády zaregistrovalo 49 035 soutěžících z 2 056 škol z celé České republiky. Do Prahy se dostanou jen ti nejlepší. Letos obsadil Honza z 65 účastníků jeho kategorie v celostátním kole krásné devatenácté místo a dokázal, že logické myšlení k němu opravdu patří.

Dobrodružnější byl jeho návrat domů, který pro nepřízeň počasí a výluky v dopravě trval více než dvacet hodin. Ale je to výborný čtenář a tatínkova čtečka knih mu byla společníkem v dlouhém čekání. My mu děkujeme, blahopřejeme a přejeme hodně dalších úspěchů při řešení úloh a reprezentaci naší církevní školy.

Olga Loučková, ředitelka školy