NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Žáci Církevní ZŠ ve Veselí vyrazili do přírody i do velkoměsta

By Publikováno 11. 10. 2018 24 září, 2019 Školy

První týdny nového školního roku přinesly na Církevní základní škole ve Veselí nad Moravou spoustu událostí: žáci se zúčastnili, ekologické olympiády i exkurze do Prahy, tvořily se seniory a také prodávali knihy ve prospěch potřebných.

 

Společné tvoření se seniory

V říjnu se sešly děti školní družiny ke společnému tvoření se seniory z Denního stacionáře Zdislava. Vyráběli dekorace v duchu a barvách podzimu. Nálada byla výborná a všem šla práce od ruky.

 

 

Školní burza knih ve prospěch adopce

Na naší škole jsme uspořádali burzu knih ve prospěch mezinárodní humanitární organizace ADRA v rámci programu BanglaKids. Podporujeme dívku Bethi Baskey z Bangladéše, které jsou hrazeny výdaje na školné, školní pomůcky, školní uniformu a jedno teplé jídlo denně. Všem, kteří se burzy zúčastnili, velmi děkujeme.

 

Deváťáci na exkurzi v Praze

Ve dnech 3. až 5. října jeli žáci 9. ročníků do Prahy. Viděli významné památky hlavního města a získali mnoho poznatků z historie i současnosti. Navštívili Poslaneckou sněmovnu PČR, prohlédli si reprezentativní prostory a z galerie přihlíželi jednání o změnách v zákoníku práce. Zajímavá byla také procházka noční Prahou na Staroměstské náměstí, kde si prohlédli orloj, Týnský chrám, prošli se Pařížskou ulicí a poté až na Václavské náměstí. Druhý den jeli lanovkou na Petřín, kde navštívili bludiště a rozhlednu. Odpoledne prošli s průvodkyní Židovské město, navštívili synagogy a židovský hřbitov. Večer si všichni užili nákupní horečku v Palladiu. Poslední den patřil Muzeu Karlova mostu, plavbě po Vltavě se zajímavým výkladem a výhledy na další významné pražské památky.

 

Úspěch v ekolympiádě

V úterý 25. září proběhl ve Strážnici 12. ročník soutěže „Ekolympiáda“. Jedná se o celodenní soutěž s ekologickou tematikou pro žáky 2. stupně, kterou každoročně organizuje strážnické Purkyňovo gymnázium. Po vědomostním testu následovala stezka, kde žáci plnili praktické úkoly z oblasti botaniky, zoologie, zeměpisu, fyziky a chemie. Na závěr zpracovali ekologický projekt na téma Odpady. Náš tým obsadil krásné 2. místo, ke kterému gratulujeme a děkujeme za pěknou reprezentaci školy.

 

Cyklovýlet a výstava Naše boty

Žáci přírodovědného kroužku vyrazili na cyklovýlet do Uherského Ostrohu. Ve zdejším parku připravili žáci ze ZŠ Uherský Ostroh Výstavu na stromech, kterou celorepublikově organizuje společnost NaZemi. Letošní výstava se věnuje podmínkám výroby obuvi dovážené do Evropy z indické Agry. Ve 13 obsahových panelech se věnuje globalizované ekonomice, dodavatelskému řetězci, fast fashion, mzdám, odborům, životů migrantů, ale i nositelů změny.