NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Žáci církevní ZŠ ve Veselí se učili laskavosti i politice

By Publikováno 19. 11. 2018 24 září, 2019 Školy

Výlet do Vídně, zasedání žákovského parlamentu, svatomartinský pochod i světový den laskavosti prožili v uplynulých týdnech žáci a pedagogové Církevní základní školy ve Veselí nad Moravou.

Exkurze do Vídně

V říjnu se žáci studující německý jazyk zúčastnili exkurze do Vídně. Navštívili Schönbrunn, bývalé letní císařské sídlo Habsburků, kde obdivovali zahradu a výstavu císařských kočárů. Poté následovala okružní jízda městem a žáci se seznámili se slavnými budovami na Ringu, jako jsou budova Státní Opery, Parlament, Univerzita, Nová radnice a další. Velké časy Rakouska-Uherska si připomněli u sídla Habsburků, Hofburgu a během návštěvy Uměleckohistorického muzea. Na závěr krásného dne navštívili katedrálu sv. Štěpána.

Žákovský parlament

Členové nově zvoleného parlamentu strávili společně dva dny ve škole, aby se vzájemně lépe poznali a připravili pro své spolužáky aktivity pro tento školní rok.

 

 

Svatomartinský pochod

Dne 9. listopadu byl ve škole Bílý den a v pozdních odpoledních hodinách se uskutečnil pochod na počest svátku sv. Martina. Účastníci průvodu si svítili lucerničkami na cestě ze zámeckého parku k budově školy, kde proběhlo krátké kulturní vystoupení – Legenda o sv. Martinovi pod vedením pana kaplana Ondřeje Poštulky a pana učitele Aleše Mičky. Za organizaci pěkného svatomartinského setkání děkujeme členům žákovského parlamentu naší školy.

Světový den laskavosti

V listopadu se žáci žákovského parlamentu zapojili do projektu „Jsem laskavec“, který v celé republice organizuje Nadace Karla Janečka. Navštívili Dětský domov ve Strážnici a připravili pro děti zábavné odpoledne plné her a sportovních utkání. Všechny děti si odpoledne užily a den zakončily příslibem, že toto jejich setkání určitě nebylo poslední.