NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Uskutečnil se druhý ročník setkání církevních školek

By Publikováno 2. 6. 2014 24 září, 2019 Aktuality

Setkání církevních školek. Foto archiv CMŠ Ovečka„Ať jsme jedno srdce, ať jsme jedna duše ke tvé slávě, Pane.“ Tato slova zněla v olomouckém kostele sv. Michala v den slavnosti Nanebevstoupení Páně (29. května 2014) od dvaaosmdesáti dětí, které se zde zúčastnily setkání církevních mateřských škol. Kromě olomoucké CMŠ Ovečka byly přítomny také děti ze školek v Prostějově a Litovli.

Olomouc: Na mši svatou přišel i náměstek primátora Ladislav Šnevajs, který celé setkání zaštítil. Přítomni byli rovněž zástupci z Centra pro školy a studenti Církevního gymnázia Německého řádu se svým spirituálem otcem Metodějem.

Setkání církevních školek. Foto archiv CMŠ OvečkaPočasí mnoho nepřálo, proto jsme nemohli využít pro realizaci soutěžních stanovišť prostory Botanické zahrady. Vhodné prostředí nám poskytli v Arcibiskupském kněžském semináři. Tamní tělocvičnu jsme obsadili devíti disciplínami, kdy si děti prostřednictvím svých smyslů hmatem, čichem nebo chutí vyzkoušeli pomáhat svému kamarádovi, poznávat ovoce nebo zeleninu, umět spolupracovat a spolehnout se na pomoc druhého, případně na balanční dráze udržet svoji rovnováhu nebo si vyzkoušet svoji sílu při přetahování lanem.

Setkání církevních školek. Foto archiv CMŠ OvečkaDisciplíny byly tematicky zaměřeny na rodiny ze Starého a Nového zákona. Děti se vždy před soutěžní disciplínou dověděly kratičký příběh a následně si splnily úkol vztahující se k tomuto příběhu. Během soutěžení se děti mohly občerstvovat dobrotami, které upekli jejich rodiče, a po splnění všech disciplín byly odměněny balíčkem a velkou omalovánkou. Odcházely proto spokojené a nadšené.

Velice nás těší, když se můžeme takto scházet s jinými školkami a jsme rádi, že se buduje tradice, o kterou školky jeví zájem.

Ilona Hamplová, ředitelka CMŠ Ovečka