NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Studenti Arcibiskupského gymnázia vstoupili do postní doby s biskupem Václavem Malým

By Publikováno 19. 2. 2018 24 září, 2019 Aktuality

Společnou mší svatou v místním kostele Panny Marie vkročili na Popeleční středu do postní doby studenti i zaměstnanci Arcibiskupského gymnázia (AG) v Kroměříži. Bohoslužbu svatou celebroval pražský pomocný biskup Václav Malý.

Ve své promluvě povzbudil všechny přítomné k intenzivnímu prožívání postní doby, která není pouze časem odříkání a sebezáporů, ale i dobou aktivního snažení a práce na našem vztahu k Bohu i k lidem. Zdůraznil, že je důležité pečovat o vlastní srdce, aby bylo vnímavé k druhým, plné života a lásky. Postní liturgii doprovodil svým zpěvem sbor AVE pod vedením Michaela Korbičky.

Po mši svaté se biskup Malý setkal se studenty 3. ročníku v aule školy a odpovídal na jejich dotazy. „Mohli jsme mu pokládat otázky jakéhokoli druhu. Zeptali jsme se snad na vše: od jeho cesty k Bohu a povolání přes vztah s Václavem Havlem až po názory na současnou církev a papeže,“ pochvalovala si Anna Dulavová. „Beseda nám dala příležitost poznat dobrého muže, dostali jsme nový impuls do duchovního života a můžeme si být jistí, že na nás naši biskupové nezapomínají a dělají pro nás to nejlepší. Byl to velmi povzbuzující vstup do doby postní, děkuji za něj,“ dodala studentka.

Zájem široké veřejnosti vzbudila rovněž odpolední beseda v rámci činnosti České křesťanské akademie, návštěvníci při ní zcela zaplnili prostor auly AG.

(ag)

Mše svatá (foto Iva Bekárková)

 

 

 

 

 

 

 

 

Beseda (foto Lenka Tomanová)