NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

„Prázdninovou cestičku k Bohu“ nově doprovodí mobilní aplikace

By Publikováno 11. 6. 2019 24 září, 2019 Aktuality, Rodiny

Letošní Prázdninovou cestičku, kterou pro děti připravuje arcidiecézní Centrum pro rodinný život, doplní také mobilní aplikace. Díky spolupráci s P. Petrem Hofírkem, jehož koníčkem jsou moderní technologie, tak k „cestičce“ přibude spousta zajímavých doplňků a možností.

„Byli bychom rádi, aby rodiny během prázdnin a odpočinku mohly zažít povzbuzení také duchovní,“ říká Markéta Matlochová z rodinného centra. Aktivita „Prázdninová cestička k Bohu“ proto vybízí děti i celé rodiny například k modlitbě a psaní deníku. „Na zadní stránce najdou motivační příběh. Právě prázdniny jsou příležitostí prožít nevšední okamžiky na rodinných dovolených, táborech, poutích nebo výletech a děti si nyní mohou tyto krásné zážitky zapsat do prázdninového deníku,“ popisuje.

Rodiče podle ní mohou dětem pořídit obyčejný sešit, který se do konce prázdnin zaplní zápisy jednotlivých dní. Děti si ho pak vyzdobí obrázky, pohlednicemi nebo fotografiemi z navštívených míst. „Mohou do něj nalepit vstupenky z hradů a zámků a pokud prožijí dotek Boží lásky, objeví něco krásného z jeho stvoření v přírodě, zakusí Boží působení nebo ochranu, můžou o tom všem do svého deníku napsat,“ dodává pracovnice rodinného centra.

Mobilní aplikace pro systém Android, kterou centrum připravilo ve spolupráci s P. Petrem Hofírkem, pak navíc nabídne duchovní podněty. „Chceme, aby rodiny během prázdnin měly příležitost přemýšlet o Bohu, o Ježíši i o Panně Marii a objevovat Boží působení ve všech situacích,“ říká P. Hofírek a doplňuje: „Aplikace proto obsahuje modlitby a myšlenky. Každý den přibude nový fotocitát a heslo s povzbuzením, třikrát za týden nová písnička o Panně Marii. Na začátku týdne se lze začíst do příběhu ze života a v sobotu se zase připravit na neděli – ke stažení bude biblický úryvek z liturgie spolu se zamyšlením, kvízem a omalovánkou k danému evangeliu.“

Součástí aplikace je také soutěž, do které se během prázdnin může zapojit každý a jejíž vyhodnocení proběhne 31. srpna na Svatém Hostýně během Arcidiecézní pouti rodin. Informace o Prázdninové cestičce k Bohu jsou k dispozici na webu www.rodinnyzivot.cz pod záložkou „Cestička k Bohu“ a aplikace je ke stažení na Google Play pod názvem „Prázdninová cestička k Bohu“.