NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Pošlete své prosby, na arcibiskupství se za ně budou modlit

By Publikováno 18. 10. 2011 24 září, 2019 Aktuality

S novou službou přicházejí v těchto dnech pracovníci Centra pro rodinný život při Arcibiskupství olomouckém. Rozhodli se totiž sdílet s lidmi jejich problémy a starosti nejen v rámci své práce, ale také při modlitbě. Nabízejí proto zájemcům, aby jim poslali své prosby a úmysly formou SMS. Za všechny, kdo této služby využijí, bude na olomouckém arcibiskupství sloužena mše svatá.

Olomouc: „Při naší práci máme možnost naslouchat mnoha životním příběhům,“ vysvětluje vedoucí centra Josef Záboj, co bylo podnětem k zavedení nové služby. „Jen krátký okamžik mnohdy změní život člověka a on se ocitá v situacích, které jsou pro něj těžkým křížem. Jindy tíha kříže narůstá pozvolna a on má pocit, že už dál nemůžeme. Mnoho věcí leží člověku na srdci, s mnoha věcmi potřebuje pomoci. Avšak vědomí, že na mě v modlitbě někdo myslí, že mám koho požádat, aby se mnou v modlitbě nesl kříž, je velikým povzbuzením,“ říká.

Pracovníci Centra pro rodinný život proto nabízejí každému možnost, aby jim poslal prosby a úmysly, za které se s dotyčným budou modlit. „Každý čtvrtek bude v prostorách arcibiskupství na tyto úmysly a za každého, kdo se na nás obrací, sloužit mši svatou biskupský delegát pro pastoraci P. Petr Bulvas,“ dodává Josef Záboj.

Prosby lze posílat SMS zprávou na tel. číslo 731 731 800 (na toto číslo nelze volat, je určeno pouze pro přijímání SMS). Další možností je zaslat prosby na e-mailovou adresu rodina@arcibol.cz. Zaručena je naprostá anonymita.

(gra)