NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Podzámecký pohádkový les přivítal stovky dětí

By Publikováno 7. 6. 2018 24 září, 2019 Aktuality

V neděli 3. června 2018 se nádvoří Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži a Podzámecká zahrada proměnily v pohádkovou říši. V Podzámecké zahradě čekaly na děti na čtrnácti stanovištích nejrůznější pohádkové bytosti s rozmanitými úkoly. Pro ty děti, které splnily alespoň 10 úkolů, čekala u registrace drobná odměna a zapojení se do slosování o ceny.

Na nádvoří Arcibiskupského gymnázia po celé odpoledne probíhal na pódiu pohádkový program, za který patří velký dík MŠ Mánesova, společenství mládeže z Hradiska, schole AG, Domovu pro osoby se zdravotním postižením Barborka, ZUŠ Němčice nad Hanou a moderátorům Tomáši Sladkému a Martině Petrůjové.

Pohádkový program na nádvoří doprovázely stánky nejen se zmrzlinou a občerstvením, ale také s workshopy, kde si děti vyráběly květinové čelenky, pohádkové odznaky, korálkové náramky, lodičky a nechávaly si malovat na tvář nejrůznější motivy z pohádek. Ve fotokoutku se návštěvníci fotili s pohádkovými rekvizitami a odnesli si domů na památku fotografii.

Za doprovodný program děkujeme také hasičům, Centru pro rodinu, Papežskému misijnímu dílu, skautům z Kroměříže, KDU-ČSL a Českému červenému kříži za jejich službu. Děkujeme všem sponzorům, díky kterým se akce mohla uskutečnit: Městu Kroměříž, Nakladatelství Triton, Kominictví Stanislav Kytlica, RK Zvonek, firmě Eurocorp a Centru pro rodinu Strážnice.

V neposlední řadě patří velké díky všem dobrovolníkům z řad studentů, vychovatelů, pedagogů a dalších zaměstnanců Arcibiskupského gymnázia v Kroměříži v čele se školním kaplanem P. Martinem Sekaninou, kteří stojí za realizací této akce. Na závěr děkujeme všem zúčastněným za vytvoření krásné atmosféry a budeme se těšit na další ročník.

Fotogalerie (I. Bekárková)

(ag)