NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Nové číslo časopisu Rodinný život: Trendy ve vzdělání a výchově

By Publikováno 24. 9. 2018 24 září, 2019 Média

Jak co nejlépe vychovávat děti? Který z mnoha pedagogických směrů a přístupů je ten pravý? To jsou otázky, které si čas od času pokládá snad každý rodič nebo pedagog. Pojďme nad tím společně podumat na stránkách aktuálního vydání časopisu Rodinný život.

V rubrice „Pohledem církve“ se s Petrou Giraškovou zamyslíme nad tím, proč je výchova dětí tak důležitá. Rozhovory shrnují zkušenosti dvou rodin s u nás stále ještě okrajovými způsoby vzdělávání dětí – domácí výukou a tzv. unschoolingem. S řeholní sestrou Beatrice Garnett krátce nahlédneme pod pokličku školství ve Velké Británii.

Andrea Valová nabízí čtenářům inspiraci na cestě k hledání dokonalého výchovného stylu, zatímco Barbora Němcová představuje ve svém článku nové trendy v pedagogice v podobě tzv. alternativního školství.

Anketa s podtextem „Příklady táhnou“ sesbírala názory dnešních žáků, studentů a rodičů na způsob výuky v našich luzích a hájích. Můžete se těšit také na Okénko čtenářů. Tentokrát představujeme činnost společnosti Na počátku, která poskytuje pomoc matkám v nouzi.

Pokud jste dosud netušili, že narozeninové oslavy puberťáků mohou mít výchovný efekt, Magdalena Strejčková vás o tom ve svém fejetonu přesvědčí. Nechybí ani oblíbené tradiční rubriky Cherubín a Babiččina teologie, stejně jako hodnotné texty ostatních pravidelných přispěvatelů.
P. Karel Skočovský připomíná padesáté výročí vydání encykliky Humanae vitae.

Kromě pestré nabídky autorských textů na stránkách najdete opět tipy na zajímavé knihy. Jako novinku jsme pro vás připravili pracovní listy, ve kterých najdete zajímavé náměty a tipy pro rodinné debaty. Pracovní list bude k dispozici vždy s novým číslem časopisu v elektronické podobě na webových stránkách (www.rodinnyzivot.eu) a facebookovém profilu (www.facebook.com/casopisrodinnyzivot).

Předplatné či ukázkové číslo si můžete objednat na adrese: Centrum pro rodinný život, Biskupské nám. 2, 779 00 Olomouc, tel.: 587 405 250, e-mail: rodinnyzivot@arcibol.cz.