NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Na medaili to nebylo, i tak ale bohoslovci na turnaji uspěli

By Publikováno 14. 2. 2019 24 září, 2019 Aktuality

V sobotu 2. února 2019, na svátek Uvedení Páně do chrámu, začala skupina jedenácti bohoslovců se svým spirituálem ranní program v seminární kapli mší svatou již v šest hodin ráno. Spěchali totiž do Moravského Písku, kde se zúčastnili ministrantského futsalového turnaje.

Po tříleté přestávce se tým bohoslovců odhodlal napravit reputaci a posílen o nadějné hráče z prvního ročníku se vydal posunout o úroveň výš dosavadní nejlepší výsledek. V konkurenci ministrantských týmů z olomoucké arcidiecéze i brněnské diecéze se ovšem v žádném ze tří zápasů ve skupině A nedokázal výrazněji prosadit a po prohrách s Násedlovicemi, Pozlovicemi a Mutěnicemi šel do čtvrtfinálových bojů z nejhorší čtvrté pozice.

I následný soupeř Újezd u Brna byl nad síly bohoslovců, nevsítili již žádnou branku a pouze tak vyrovnali nejlepší (čtvrtfinálové) umístění z roku 2016. Jedinými střelci týmu zůstali Jakub Ertl a Vojtěch Radoch, je ovšem také nutné vyzdvihnout výkony brankářů Jana Pavlíčka a Jakuba Lasáka, bez nich by výsledky mohly být doslova hrozivé.

Celý tým podal zodpovědný výkon a sluší se mu poděkovat nejen za předvedenou hru, ale i za osobní svědectví života mezi ostatními ministranty. Neboť v tom lze vidět největší přínos turnaje, že bohoslovci přijeli mezi „normální kluky“ na sportovní turnaj a ukázali, že jim není cizí aktivně sportovat a být mezi lidmi.

Jan Slepička, kapitán týmu a bohoslovec 2. ročníku