NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Na Cyrilometodějském gymnáziu ukončili školní rok oceněním úspěšným žákům

By Publikováno 3. 7. 2018 24 září, 2019 Aktuality

Školní budova na Komenského ulici v Prostějově nápadně ztichla a to znamená jediné – nastaly prázdniny. Malé ohlédnutí za posledním školním dnem je důkazem, že to byl požehnaný, hezký a úspěšný školní rok: vždyť více jak polovina všech žáků gymnázia i základní školy prospěla s vyznamenáním, z toho mnozí se samými výbornými. Kromě toho několik studentů získalo mimořádné úspěchy v soutěžích na krajské i celostátní úrovni.

Jeden student byl pro své mimořádné a všestranné nadání navržen na ocenění „Talent Olomouckého kraje“. Proto se také kostelem sv. Cyrila a Metoděje kromě modliteb a zpěvu rozléhal i zasloužený potlesk všem oceněným a vyznamenaným. Mši celebroval P. Tomáš Strogan, zpěvem doprovázela schola Cyrilometodějského gymnázia (CMG). Tradičně přišly i děti z mateřské školy při gymnáziu se svou učitelkou Terezou Slezákovou a přinesly obětní dary – vlastnoručně vyrobená srdíčka.

Přejeme všem žákům i pedagogům zasloužené dva měsíce odpočinku, relaxace a nových zážitků a hlavně bezpečné cestování pod ochranou Panny Marie. Ve škole zatím po dobu prázdnin bude probíhat rekonstrukce 1. patra s odbornými učebnami i úpravou dvorního traktu, vše v rámci projektu „Zvýšení kapacity vzdělávání“. Poděkování patří i našemu zřizovateli, Arcibiskupství olomouckému, které se na realizaci projektu podílí. Všichni si přejeme, aby 3. září přivítaly studenty nově vybavené učebny. Ale to bude až za dva měsíce. Nyní tedy – hurá na prázdniny.

Jitka Hubáčková, CMG

 

Závěrečná mše svatá na Cyrilometodějském gymnáziu

 

Cena lidskosti za ochotu pomoci

 

 

Studentka přebírá Cenu Václava Kopečného

 

Schola

 

Děti z mateřské školy při CMG s učitelkou Terezou Slezákovou