NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Modlitební SMS služba pomáhá už stovkám žadatelů

By Publikováno 12. 3. 2012 24 září, 2019 Aktuality, Rodiny

Nové služby, která na olomouckém Centru pro rodinný život funguje od října loňského roku, využilo dosud téměř pět set lidí. Pracovníci centra se rozhodli sdílet s lidmi jejich problémy a starosti při modlitbě a zájemcům nabízejí, aby jim poslali své prosby a úmysly formou SMS či e-mailem. Za všechny, kdo této služby využijí, je na olomouckém arcibiskupství každý týden sloužena mše svatá.

Olomouc: „Prosím o modlitbu za Eriku. Jako instruktorka v autoškole nemá stálý příjem. Prosíme Ježíše o požehnání ve stávajícím zaměstnání, nebo aby Erika našla novou práci,“ tato prosba přišla na e-mail pracovníků Centra pro rodinný život 29. prosince 2011. Tak jako všechny ostatní zařadili i ji mezi úmysly, za které je na arcibiskupství pravidelně sloužena mše svatá. A odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. „Chtěla bych Vám poděkovat za modlitby a mši svatou za Eriku. V kurzu autoškoly má momentálně jedenáct žáků, což je v lednu opravdu nevídané. Hned na začátku ledna se jí přihlásili do kurzu tři žáci. Cítíme Boží pomoc i díky Vašim modlitbám,“ stojí v e-mailu datovaném 17. ledna. O tom, že jim modlitební SMS služba pomohla, svědčí i další lidé z několika stovek žadatelů, kteří dosud služby využili.

„Od půlky října, kdy jsme službu zahájili, přišlo asi 300 SMS zpráv a 150 emailů. Často ale v jedné zprávě bývá i několik úmyslů,“ říká Peter Markovič z rodinného centra. Nejčastěji podle něj lidé žádají o modlitbu kvůli hledání nové práce, rozpadu rodiny, psychickým problémům a závislostem, prosí také za dar víry pro rodinné příslušníky a partnery, za nalezení partnera a v různých konkrétních situacích. „Každému je přitom zaručena plná anonymita,“ dodává Markovič, který pečuje o sbírání došlých proseb a předává je všem, kdo se za ně modlí – svým kolegům i řeholním sestrám z komunity Milosrdných sester svatého Kříže na Arcibiskupství olomouckém. Za všechny úmysly a za každého, kdo se na centrum obrací, slouží pak každý čtvrtek ráno mši svatou biskupský delegát pro pastoraci P. Petr Bulvas.

Prosby lze posílat SMS zprávou na tel. číslo 731 731 800 (na toto číslo nelze volat, je určeno pouze pro přijímání SMS). Další možností je zaslat prosby na e-mailovou adresu rodina@arcibol.cz.

(gra)