NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Mladí lidé z celé ČR budou v Olomouci diskutovat s biskupy

By Publikováno 23. 2. 2017 24 září, 2019 Aktuality, Mládež

Na sto delegátů z diecézí, hnutí, řeholí, vysokoškolské pastorace a různých spolků, které pracují s mladými lidmi v katolickém duchu, se od 23. do 26. února 2017 sejdou v Olomouci. Budou diskutovat s českými a moravskými biskupy o svých pohledech na život církve a společnosti, o svých přáních a nabídkách ve prospěch církve.

„Fóra se zúčastní bezmála sto delegátů, kteří budou reprezentovat asi 46 různých subjektů pracujících s mladými lidmi. Kromě toho přijede asi 30 pozorovatelů“, informuje ředitel Sekce pro mládež při České biskupské konferenci (ČBK) P. Jan Balík.

Účast na fóru přislíbila většina českých a moravských biskupů, kteří k mladým lidem promluví ve svých příspěvcích a budou jim naslouchat při společných diskuzích.

Na mše svaté jsou zváni olomoučtí farníci, a to především na závěrečnou nedělní mši, která bude v neděli 26. února v katedrále sv. Václava v 10 hodin. Bude ji celebrovat olomoucký arcibiskup Jan Graubner a budou při ní čteny závěry z Celostátního fóra, která mladí delegáti sestaví. Tuto bohoslužbu lze sledovat v přímém přenosu i na TV Noe.

Po skončení fóra budou závěry předány všem biskupům a zodpovědným za pastoraci mládeže v ČR a zveřejněny na webu cirkev.cz a webu CSM 2017. Sekce pro mládež závěry fóra také odešle na sekretariát připravované biskupské synody o mládeži, která se bude konat v Římě v roce 2018.

Před zahájením fóra, ve čtvrtek 23. února od 14.30 hod., se v hotelu Arigone koná tisková konference. Účast na konferenci přislíbil arcibiskup Jan Graubner a náměstek primátora statutárního města Olomouce Ladislav Šnevajs.

Podrobnosti k Celostátnímu fóru mládeže jsou k dispozici na tomto místě.

Luboš Nágl