NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Mladí fandí Velehradu i letos

By Publikováno 8. 6. 2023 22 června, 2023 Aktuality

Velehradský program pro mladé začne v úterý 4. července ve 14 hodin na hřišti u ZŠ. Cílem projektu, který se letos uskuteční poosmé, je přilákat na Velehrad mladou generaci a seznámit ji s našimi kořeny, s místem, kde se psala historie. I letos se mladí návštěvníci mohou těšit na hudební worshipové vystoupení, rapery, mrštné parkouristy, soutěže o hodnotné ceny, escape room, kreativní dílny, hudební kavárnu nebo fotokoutek.

„Velkou novinkou velehradského programu pro mladé letos bude zážitkovo-sportovní soutěž týmů O pohár tatíčka Stojana. Týmy o 6 až 8 členech budou soutěžit v netradičních sportech, jako je třeba bumber ball nebo vodní fotbal,“ uvedla za organizátory Kristina Mejias. Do soutěže se mohou přihlásit mladí od 15 let a alespoň jeden člen týmu musí být starší 18 let. Přihlášky budou otevřené od 5. června.

Večerní koncert – worship party

V rámci večerního programu pro mladé (po 21. hodině) na pódiu v Grand Šapitó u ZŠ Velehrad vystoupí LCH – Lamačské chvály, gedeON worship a oblíbení rapeři TowMeot v čele s Martinem Augustínem Dvornickým.

Odpolední program

V rámci odpoledního programu se kromě Velehradských her můžete těšit na vystoupení Thabaty Oliver, inspirativní talk show a další doprovodné aktivity. Chybět samozřejmě nebude ani stálice programu pro mladé – parkouristi ze skupiny Improve Yourself pod vedením Luba Bauma. Ti si jako každoročně připravili parkourové workshopy, dechberoucí vystoupení a soutěže.

Co je parkour?

Parkour je disciplína pocházející z Francie, jejíž základem je schopnost dostat se bezpečně, plynule a efektivně z bodu A do bodu B, a to pouze za použití vlastního těla. Pomáhá v překonávání libovolných překážek v okolním prostředí – od větví přes kameny a skály až po zábradlí a betonové zdi. Více se dozvíte na www.improve-yourself.cz.

Na letošním programu pro mladé se budou také podílet křesťanská společenství v rámci LAŠ – Lídrovsko animátorské školy, která letos poprvé probíhá v ČR pod záštitou P. Petra Bulvase a ZKSM (Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže na Slovensku). LAŠ se věnuje formaci vedoucích křesťanských společenství a skupinek.

NF CREDO

Letos potřetí se na organizaci programu pro mladé podílí Nadační fond CREDO. Byl založen v roce 2014 ve Zlíně a mezi hlavní cíle patří šíření a upevňování křesťanských hodnot ve společnosti, podpora manželství a rodiny a misijní a charitativní projekty. Velký důraz fond klade na evangelizaci v Česku, zvláště pak na Moravě. V charitativní oblasti podporuje především rodiny s postiženými dětmi.

O vystupujících aneb Řekli o sobě…

TowMeot

„Si veľmi dobrý! My to o tebe vieme, no veríš tomu aj ty?“

Náš projekt nesie názov TOW MEOT, čo prekladáme z hebrejčiny ako „veľmi dobrý“.

Jeho členmi sú aktuálne štyria kresťanskí raperi: Augustín, dawidd, MT a Dafčo, ktorí jedinečnosťou svojich životných príbehov prinášajú na pódium texty plné svedectiev, myšlienky na zamyslenie, ale aj slová povzbudenia. Rap je jedným z najpopulárnejších žánrov a práve to vnímame ako príležitosť osláviť Boha. Pridáš sa?

LCH LIVE – Lamačské chvály

Sme chválova kapela, našou túžbou je prinášať vôňu uctievania a chvály ktorá sa páči Otcovi na akomkoľvek mieste. Tým že sme z celeho Slovenska tak neplánovane tvoríme priateľský prienik niekolkých spoločenstiev do ktorých naše rodiny patria, tvoria, chodia, spolupracujú alebo sympatizujú. Cieľove publikum máme pomerne jasne definované – je to Boh, On jediný je schopný nás počúvať stále. Našou víziou a túžbou sú prorocké chvály, a ich rozrastanie sa všade.

GedeON worship

Chceme chválit a vyvyšovat jméno Ježíš na každém místě, uprostřed všeho čeho stojíme a dovolit mu, aby mohl konat, protože On se rozhodl, že si vybuduje trůn uprostřed chval. Toužíme přinášet chválu, ke které se On bude přiznávat mocnými znameními a zázraky.

Zdroj: www.velehrad.eu