NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Maturanti v Prostějově dostali požehnané stužky

By Publikováno 24. 1. 2017 24 září, 2019 Aktuality

Pravidelné středeční mše svaté na Cyrilometodějském gymnáziu, ZŠ a MŠ v Prostějově (CMG) bývají nejčastěji obětovány za školu, studenty a zaměstnance. Naposledy se při bohoslužbě žehnalo maturitním stužkám, resp. prstenům, které budou zdobit letošní maturanty do chvíle, než složí svou zkoušku dospělosti a opustí školu, která byla osm let jejich „druhým domovem“. Stužky požehnal spirituál školy P. Petr Matula.

V sobotu 21. ledna 2017 se konal reprezentační ples CMG spojený se slavnostním stužkováním, na kterém se maturanti představili veřejnosti jednak vstupním filmem, který společně jako třída natočili a doprovodili vtipným komentářem, jednak osobně výrokem, který je měl charakterizovat. Vše se neslo v duchu plesu, inspirovaného filmem Pán prstenu.

Vzácným hostem plesu byl náměstek ministryně školství a dlouholetý ředitel gymnázia Jaroslav Fidrmuc, který studentům popřál hodně úspěchu v úsilí o co nejkvalitnější vzdělání a také pozdější uplatnění v profesi, kterou si vyberou.

Také současný ředitel školy Pavel Polcr povzbudil maturanty, aby nyní, v posledním období jejich studia, nasadili všechny své síly k dosažení co nejlepších výsledků. Slovo dostal i třídní učitel Jaroslav Hádr. Za maturanty poděkoval všem rodičům i vyučujícím student Filip Mečíř.

(cmg)