NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

FOTO: Předzvěstí podzimní Flory jsou rozkvetlé památky

By Publikováno 4. 10. 2018 24 září, 2019 Fotogalerie

(Aktualizováno 8. 10.) Spolu s podzimní etapou výstavy Flora, která své brány otevírá ve čtvrtek 4. října 2018, ožívají i olomoucké historické památky. Květy v barvách trikolory zaplaví tři kostely i sloup Nejsvětější Trojice na Horním náměstí. Na tradičním olomouckém projektu Rozkvetlé památky již pilně pracují čtyři týmy floristů v mezinárodním zastoupení. Foto Pavel Langer / Člověk a Víra

V kostele sv. Mořice své floristické umění, spolu s týmem floristů, předvede známá květinová designérka Klára Franc Vavříková. Z polské floristické asociace se do projektu zapojil i profesionální polský florista Tomasz Max Kuchyńsky za doprovodu týmu floristů, jehož krásná květinová aranžmá mohou návštěvníci zhlédnout v kostele Panny Marie Sněžné. Mistr florista Jaromír Kokeš se svým týmem pak zaplaví květinami kostel Dominikánů. Nevšední květinové výzdoby sloupu Nejsvětější Trojice na olomouckém Horním náměstí se ujmou floristky Jarmila a Petra Pejpalovy.

Projekt Rozkvetlé památky, který se uskutečňuje ve spolupráci se Svazem květinářů a floristů ČR a školami zahradnického zaměření, je součástí celostátní výstavy Flora Olomouc 2018. Vyzdobené památky mohou návštěvníci obdivovat až do neděle 14. října.

Zdroj: www.olomouc.eu

Celá fotogalerie