NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Arcidiecézní charita Olomouc vyšle na Ukrajinu již druhý kamion. Bude plný nábytku a oblečení

By Publikováno 29. 8. 2017 24 září, 2019 Aktuality

Další desítky postelí a nočních stolků poputují v těchto dnech do nemocnic na Ukrajinu. Spolu s nimi pracovníci Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO) naloží do kamionu ještě 40 pytlů oblečení pro ukrajinské lidi bez domova. Kamion plný materiální pomoci letos vyrazí z Olomouce na Ukrajinu již podruhé.

Díky štědrosti českých dárců, Charity Veselí nad Moravou a prodejny Samaritán při Charitě Olomouc může ACHO vyslat na Ukrajinu další kamion plný nábytku i oblečení pro potřebné. „Prodejna Samaritán nám poskytla oblečení jak pro dospělé, tak i pro děti. Využijí je lidé bez domova a dále rodiny v tíživé sociální situaci, o které se stará Charita v Kolomyji,“ uvedl koordinátor projektů na Ukrajině Vasyl Vasyliv.

On i jeho kolegové budou mít v těchto dnech plné ruce práce. Spolu s oblečením totiž vypraví v kamionu také 61 polohovacích postelí a 53 nočních stolků. „Nábytek poslouží pacientům kolomyjské nemocnice, některé kusy zašle v případě potřeby Charita Kolomyja do dalších měst,“ dodal Vasyl Vasyliv.

Kamion by měl vyrazit z České republiky tuto středu. Naposledy jej ACHO vypravila s podobným nákladem letos v květnu.

Karolína Opatřilová, ACHO