NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Arcibiskupství stahuje žalobu ve věci bývalého pivovaru

By Publikováno 7. 11. 2016 24 září, 2019 Aktuality, Hospodaření

V reakci na rozhodnutí Okresního soudu v Kroměříži, který nevyhověl žalobě Arcibiskupství olomouckého o určení vlastnického práva státu k areálu bývalého arcibiskupského pivovaru v Kroměříži, stahuje arcibiskupství také podobnou žalobu na nemovitosti bývalého pivovaru ve Vyškově.

Arcibiskupství olomoucké podalo žalobu o určení vlastnického práva státu k nemovitostem bývalého arcibiskupského pivovaru ve Vyškově a Kroměříži, odejmutého bez náhrady v roce 1949.

Důvodem žaloby byla skutečnost, že stát tento majetek převedl pouhé čtyři dny předtím, než nabyl účinnosti zákon o jejich blokaci. V žalobě proto arcibiskupství namítalo, že stát jednal v úmyslu obejít vlastní platný zákon, který už byl vyhlášen ve Sbírce zákonů, ale účinnosti formálně nabyl až po čtyřech dnech.

Okresní soud v Kroměříži se s argumenty Arcibiskupství olomouckého neztotožnil a žalobě nevyhověl. Z těchto důvodů vzalo arcibiskupství zpět svoji žalobu rovněž u Okresního soudu ve Vyškově o nemovitosti v katastrálním území Vyškov.

 

Lūpų didinimas ir putlinimas hialurono rūgštimi https://oblakasalon.lt/lupu-putlinimas/