NAVRCHOLU.cz
Skip to main content

Modlíme se za vás, vzkazují nemocnému arcibiskupu Graubnerovi olomoučtí předškoláci i věřící z USA

By Publikováno 11. 12. 2020 23 června, 2022 Aktuality, Články – Graubner

K modlitbám za arcibiskupa Jana Graubnera, který byl počátkem prosince hospitalizován s nemocí covid-19, se přidávají další a další lidé. Své pozdravy i s vytvořenými obrázky mu v těchto dnech poslaly například děti z olomoucké církevní mateřské školy Ovečka a ujištění o modlitbách dorazilo také ze zámoří.

Dětské obrázky vznikly v Ovečce před několika dny, kdy se děti společně s učitelkami modlily za zdraví arcibiskupa Graubnera i jeho pomocného biskupa Josefa Nuzíka. Několik obrázků také poslaly otci arcibiskupovi do nemocnice. Dárky i modlitby mu zde udělaly radost. „Děkuji vám za pěkné obrázky, děti jsou velmi šikovné,“ dodal.

A své díky do školky zaslal také biskup Nuzík, který se mezitím z nemoci již téměř uzdravil a v těchto dnech mu končí domácí karanténa. „Děkuji vám všem za podporu v nemoci a modlitbu. Díky Bohu je otci arcibiskupovi i mně už druhý den mnohem lépe,“ sdělil.

Pozdrav nemocnému arcibiskupovi zaslali také věřící z diecéze Wichita ve státě Kansas. „Za uzdravení otce arcibiskupa se zde modlí pracovníci diecézního oddělení, s nimiž olomoucká arcidiecéze spolupracuje na procesu blahořečení otce Emila Kapauna. Otec arcibiskup totiž beatifikaci tohoto vojenského kaplana, potomka českých rodičů a mučedníka korejské války, podporuje,“ říká Josef Kořenek – mimo jiné zakladatel Centra otce Emila Josefa Kapauna v Loučce.

Za zdraví biskupů se už od počátku jejich onemocnění modlí věřící na mnoha místech v diecézi: v olomoucké katedrále nebo v kněžském semináři. K modlitbě růžence se každý den ve 20.00 scházejí také lidé ve velehradské bazilice a prostřednictvím on-line přenosu se k nim postupně přidávají tisíce lidí z celé České republiky. Modlitbu vždy uzavírá prosba o přímluvu služebníka Božího A. C. Stojana. Přidat se můžete i vy – modlitbou ze svého domova a třeba i sledováním živého vysílání z baziliky na kanálu YouTube.

Fotogalerie